Η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, για το 9ο Συνέδριο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με θέμα «Ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ταχυδρομικές υπηρεσίες στην ενιαία ψηφιακή αγορά», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων είναι, και πάλι, μάχιμη και αναπτύσσει σημαντικές πρωτοβουλίες στην εκπλήρωση του κρίσιμου ρόλου της στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.

Ήρθε η ώρα που η Ελλάδα πρέπει – και μπορεί – να κάνει ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα. Η μετάβαση στα δίκτυα νέας γενιάς θα γίνει με διακυβέρνηση νέας γενιάς, η οποία θα στηρίζεται σε τρείς πυλώνες:

  • Την πλήρη εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά,
  • έναν διακριτό και συγκεκριμένο ρόλο του Κράτους,
  • τη στήριξη της συνεργασίας του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, χωρίς ιδεολογικές εμμονές και αγκυλώσεις.

Η θεσμική θωράκιση των Ανεξαρτήτων Αρχών έχει μεγάλη σημασία και η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση της απαιτούμενης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειάς τους.

Η απουσία του κ. Παππά από το Συνέδριο, αποκαλύπτει ότι η Ψηφιακή Πολιτική είναι χαμηλά στις προτεραιότητες του αρμοδίου Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Σ’ ό,τι αφορά το θέμα των ΕΛΤΑ, ο κ. Παππάς οφείλει να δώσει λεπτομερείς εξηγήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αντί να απαντά μέσω κύκλων και διαρροών».

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του 9ου Συνεδρίου της ΕΕΤΤ εδώ.