«Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο Παππά, τα 4 κεφάλαια του οποίου αναδεικνύουν τα 4 βασικά γνωρίσματα της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου: Ιδεοληψία, κομματική σκοπιμότητα, αναποτελεσματικότητα και κοροϊδία» σύμφωνα με την Βουλευτή Β’ Αθηνών και Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, κα. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Η διαδρομή προς το Κοινοβούλιο και εντός αυτού του πολυνομοσχεδίου Παππά το καθιστά μνημείο προχειρότητας και αναποτελεσματικότητας» είπε η κα Ασημακοπούλου στη ομιλία της στην Ολομέλεια, σχολιάζοντας καυστικά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου ΨΠΤΕ δεν περιλαμβάνει την εξαγγελθείσα Ελληνική NASA με την μορφή ανώνυμης εταιρείας. «Ο κ. Τσακαλώτος «προσγείωσε» τα σχέδια του κ. Παππά να φτιάξει την Ελληνική NASA ως ανώνυμη εταιρεία για να προσλαμβάνει ημετέρους και το πρώτο κομμάτι του πολυνομοσχεδίου Παππά χάθηκε στη «μαύρη τρύπα» του Υπουργείου Οικονομικών.»

«Οι αρχικές διατάξεις για το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης του διαφημιστικού χρόνου αναδεικνύουν την ιδεοληψία της Κυβέρνησης και αποτελούν μέρος του καθεστωτικού τύπου σχεδίου της να ελέγξει την ενημέρωση,» πρόσθεσε η κα Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στα σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας που αναδείχτηκαν από τη Νέα Δημοκρατία στη συζήτηση στις επιτροπές.

«Ο κ. Παππάς παίρνει χρυσό μετάλλιο πολιτικής κυβίστησης στο θέμα της υποχρεωτικότητας και της δημοπράτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διαφημιστικού χρόνου» συνέχισε η κα Ασημακοπούλου αναφερόμενη στις  22 νομοτεχνικές βελτιώσεις που έφερε ο Υπουργός στην Β’ Ανάγνωση που αλλάζουν ολοσχερώς τα μόλις 12 άρθρα των διατάξεων του εν λόγω κεφαλαίου.

«Φωτογραφικές» χαρακτήρισε τις διατάξεις για τον Περιφερειακό τύπο η κα Ασημακοπούλου, τονίζοντας ότι εισήχθησαν προς συζήτηση χωρίς δημόσια διαβούλεση βάζοντας κριτήρια για να απαξιώσουν περιφερειακά μέσα που δεν στηρίζουν την Κυβέρνηση και να δημιουργήσουν ή να ευνοήσουν με κρατική διαφήμιση νέα έντυπα φιλικά προς την Κυβέρνηση.

Η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της διαφάνειας που προσφέρει το barcode, αλλά διατηρούμε επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα στην τεχνική εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης.»

Όσον αφορά στη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών, η κα Ασημακοπούλου κατηγόρησε τους κ.κ Παππά και Κρέτσο, ότι κοροϊδεύουν τους παραγωγούς με τη γνωστή μέθοδο του «λεφτά υπάρχουν».

Δελτίο Τύπου  σε συνέχεια της από 3.8.2017 εισήγησης στην Βουλή κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια του Ν/Σ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με θέμα: «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007, σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού τύπου, ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στις έντυπες εκδόσεις, δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».