31/05/2021

Newsletter για την εκδήλωση για την επέτειο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

Την περασμένη Πέμπτη γιορτάσαμε στο Ζάππειο, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και σημαντικών Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Charles Michel, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κ. David Sassoli και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, τα 40 χρόνια από την ένταξή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Παράλληλα, έγινε και η επίσημη έναρξη του εθνικού διαλόγου, στο πλαίσιο της “Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης“. Μπορούμε και πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε, καταθέτοντας τις απόψεις μας μέσω της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, με σκοπό να συνδιαμορφώσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Παρά τα διάφορα κατά καιρούς προβλήματα και δυσλειτουργίες, η συμμετοχή μας στην ΕΕ μάς διασφάλισε σε πολλά επίπεδα. Στην εθνική ασφάλεια, την ευημερία, την πρόοδο και τη δημοκρατία, δικαιώνοντας απόλυτα το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στο πέρασμα του χρόνου, η πορεία αυτή δεν διαταράχθηκε, εκτός από την επικίνδυνη παρένθεση του οκταμήνου του 2015, που κινδυνεύσαμε πραγματικά να βρεθούμε εκτός ΕΕ, με καταστροφικά αποτελέσματα. Ευτυχώς, επικράτησαν οι φωνές της λογικής, αποφύγαμε τον σκόπελο και σήμερα μπορούμε να συζητάμε για το κοινό μας μέλλον με αισιοδοξία.

Η πρόσφατη πανδημία, μας απέδειξε ότι το κοινό μας μέλλον θα πρέπει να βασιστεί στην ενότητα, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη συνοχή, αλλά κυρίως, στην εμπιστοσύνη. Είναι πολλές οι νέες προκλήσεις, αλλά είμαι βέβαιη πως μαζί, ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε.

Ο αγώνας μας για μια καλύτερη Ευρώπη συνεχίζεται.

Διαβάστε ολόκληρο το newsletter εδώ.