Σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση στην ΕΡΤ κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σήμερα στη Βουλή η Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κα Ασημακοπούλου ξεκαθάρισε ότι: «Στη Νέα Δημοκρατία, στηρίζουμε τη δημόσια τηλεόραση. Δυστυχώς, αυτό που έχουμε σήμερα δεν είναι δημόσια τηλεόραση, είναι κρατική τηλεόραση που λειτουργεί ως φερέφωνο κυβερνητικής προπαγάνδας».

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της ΕΡΤ η κα Ασημακοπούλου ανέφερε : «Στο παρελθόν η ΕΡΤ είχε καλύτερες στιγμές, είχε χειρότερες στιγμές, πρόβαλε κατά καιρούς και μερικά αληθινά «διαμάντια» αλλά, συνολικά, δεν έπειθε ούτε ως «αντικειμενική» στο έργο της, ούτε ως «αξιοκρατική» στη λειτουργία της».

Πρόσθεσε ότι : «Το «κάστρο των βολεμένων» αποδείχθηκε, για χρόνια, πολύ ανθεκτικό «κάστρο»…» σχολιάζοντας τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από διαδοχικές κυβερνήσεις και διοικήσεις σχετικά με την εξυγίανση της ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στο κλείσιμο της ΕΡΤ υποστήριξε: «Δεν «έκλεισε» η δημόσια τηλεόραση. Έκλεισε ένας δημόσιος φορέας – η ΕΡΤ – που είχε κακοφορμίσει πια. Και στη θέση της αμέσως δημιουργήθηκε ένας άλλος δημόσιος φορέας – η ΝΕΡΙΤ – πολύ πιο υγιής. Και βρέθηκε τότε – το 2014 – η ΝΕΡΙΤ πολύ ψηλότερα σε τηλεθέαση απ’ ό,τι η σημερινή «νέα ΕΡΤ», που σπαράσσεται πλέον από εσωτερικές φαγωμάρες και καταγγελίες κακοδιοίκησης και σκανδάλω.».

Στη συνέχεια απαρίθμησε τις αλλεπάλληλες και σοβαρές καταγγελίες όσον αφορά στη διοίκηση και στη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε., οι οποίες έχουν γίνει τόσο από στελέχη της ΕΡΤ Α.Ε. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας σχετικά αποσπάσματα στα πρακτικά.

Στο τέλος της ομιλίας της η κα Ασημακοπούλου είπε: «Στόχος μας είναι η ΕΡΤ να γίνει ένα πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο μέσο μαζικής ενημέρωσης. Από απεχθές σύμβολο κομματοκρατίας και εργαλείο απροκάλυπτης προπαγάνδας και λασπολογίας, να γίνει επιτέλους υπόδειγμα πραγματικής δημόσιας τηλεόρασης σύμφωνα με τα καλύτερα διεθνή πρότυπα. Με συντακτική και λειτουργική ανεξαρτησία, πλήρως προσαρμοσμένη στο ψηφιακό περιβάλλον, με τις αξίες του Πλουραλισμού, της Αξιοκρατίας και της Αντικειμενικότητας ως σημαία και τις έννοιες της λογοδοσίας, διαφάνειας  και  ευθύνης ως πλαίσιο διακυβέρνησης.  Η Δημόσια Τηλεόραση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει σύμβολο του ότι «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» και εργαλείο για να φτιάξουμε την «ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ».

Η ομιλία της κας Ασημακοπόυλου κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης εδώ