Κατά την 1η μέρα των εργασιών του Συνεδρίου της Νεολαίας του ΕΛΚ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, η κα. Ασημακοπούλου συμμετείχε σε συζήτηση πάνω στο θέμα: «Τέταρτη βιομηχανική επανάσταση: Επιβίωση ή διαμόρφωσή της;» με ομιλητές τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον κ. Ιωάννη Μαστρογεωργίου.

Στην ομιλία της τόνισε την ιστορική στιγμή που ζει σήμερα η νεολαία στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η κα Ασημακοπούλου υπογράμμισε ότι οφείλουμε να διδαχτούμε από τις προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις έτσι ώστε πολιτικοί και πολίτες να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πλαίσιο για την επιτυχή μετάβαση στη νέα οικονομία, χωρίς να μείνει κανείς στο περιθώριο και με σεβασμό στις θεμελιώδεις κεντροδεξιές άξιες που πρεσβεύει το ΕΛΚ.

Σημαντικό ρόλο έχει και πρέπει να παίξει, με συνείδηση άλλα χωρίς φόβο για το αύριο, η νέα γενιά, το μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα πρέπει εκτός από την κλασική νοημοσύνη και τη συναισθηματική νοημοσύνη να αποκτήσει και ψηφιακή νοημοσύνη.

Για την Ελλάδα, τόνισε, ότι το ψηφιακό άλμα, δε συνιστά ένα απλό σύνθημα. Είναι μονόδρομος για τη μετάβαση της Ελλάδας στη νέα οικονομία με ένα παραγωγικό μοντέλο που θα παράξει υπεραξίες και θα εδράζεται στην εξωστρέφεια και την καινοτομία. Και γι’αυτό το λόγο αποτελεί εθνικό στοίχημα επιβίωσης.