Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του έτους 2019

«Σήμερα συζητάμε τον τέταρτο και τελευταίο προϋπολογισμό της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Της κυβέρνησης, που υποσχέθηκε τα πάντα. Και τα έκανε μαντάρα παντού, ζημιώνοντας τους πάντες… Συζητάμε τον τελευταίο Προϋπολογισμό μιας κυβέρνησης που έκλεισε τις τράπεζες, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία της ποσοτικής χαλάρωσης, ξανάβαλε τη χώρα σε ύφεση άλλων δύο ετών…Ενώ παρέλαβε την Ελληνική οικονομία να βγαίνει από την ύφεση στα τέλη του 2014! Και στο μεταξύ ζημίωσε τη χώρα κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε 6 μόλις μήνες!» 


Η κα Ασημακοπούλου αναφερόμενη στον προϋπολογισμό 2019 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είπε: «Σήμερα, λοιπόν, φέρνει για ψήφιση ένα ακόμα αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό! Της υπέρ-φορολόγησης και των υπέρ-πλεονασμάτων».
Στη συνέχεια η κα Ασημακοπούλου έκανε σύγκριση μεταξύ της Κυβέρνησης Σαμαρά και της σημερινής Κυβέρνηση λέγοντας: «Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μειώσει τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύη, τον φόρο πετρελαίου, το φόρο ακινήτων. Ήλθε μετά η κυβέρνηση Τσίπρα και τα αύξησε όλα! Την περίοδο ανάμεσα στο 2012 και το 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά μείωνε τα ελλείμματα, τα ληξιπρόθεσμα, τις ασφαλιστικές εισφορές και το χρέος! Νοικοκύρευε τα πάντα. Κι άνοιγε δρόμο για ανάπτυξη… Τα επόμενα χρόνια, από το 2014 και μετά, η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε το ακριβώς αντίθετο: Αύξησε το χρέος, τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν πλήρωνε τα ληξιπρόθεσμα και δημιουργούσε αχρείαστα «υπέρ-πλεονάσματα» που παραλύουν την οικονομία. Η προηγούμενη κυβέρνηση έφερνε επενδύσεις. Η σημερινή κυβέρνηση έδιωξε τους επενδυτές. Και το χρηματιστήριο σέρνεται σήμερα» και μιλώντας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε εμφατικά ότι συνοψίζεται σε μια μόνο λέξη: «υπέρ-φορολόγηση. Από το 2015 έως σήμερα επέβαλε 29 νέους φόρους».
Η απάντηση σε αυτή την πολιτική, τόνισε η κα Ασημακοπούλου θα δοθεί από τον αυριανό Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση του οποίου θα μειώσει το ΦΠΑ σε όλο το κλάδο της εστίασης, τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή φυσικών προσώπων, τον εταιρικό φόρο, τις εισφορές για την κύρια σύνταξη και τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους Έλληνες και σημείωσε εμφατικά ότι «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μειώσει παντού τη φορολογία και τις εισφορές, επαναφέροντας στην οικονομία τα κίνητρα για εργασία και επιχειρηματικότητα, που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο εισόδημα άμεσα – αλλά προπαντός θα πυροδοτήσουν ανάπτυξη, επενδύσεις και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».
Στο τελευταίο μέρος της ομιλίας της η κα Ασημακοπούλου έκανε ειδική αναφορά στο έργο του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και κατηγόρησε τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, διότι δεν κάνει τίποτα για την υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής και επειδή δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ από κοινοτικά κονδύλια στην αγορά.
Επίσης αναφερόμενη στον κ. Παππά και στις τελευταίες του δηλώσεις σχετικά με την επίθεση στον ΣΚΑΙ, όπου ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ ζήτησε να μην εργαλοιοποιηθεί η επίθεση αυτή, η κα Ασημακοπούλου ισχυρίστηκε, ότι δεν αρμόζει να μιλά για εργαλοιοποίηση ο κ. Παππάς καθώς είναι ο Υπουργός που προσπάθησε να εργαλοιοποιήσει την ενημέρωση, τη δημόσια τηλεόραση, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αλλά πιθανόν και ανθρώπους, όπως ο κ. Καλογρίτσας και ο κ.Πετσίτης.
Έκλεισε την ομιλία της η κα Ασημακοπούλου λέγοντας: «Τα «δυσάρεστα νέα», είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέλυσε τη χώρα, ναρκοθέτησε το μέλλον της και υποθήκευσε τα πάντα. Υπάρχουν όμως, και «ευχάριστα νέα»: Τελείωσαν! Φεύγουν».