Άρθρο στην εφημερίδα ΑΠΟΨΗ

Άρθρο στην εφημερίδα ΑΠΟΨΗ

23 Μαρτίου 2019


Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χρειάζονται δυναμικές φωνές που θα προασπίζουν τα συμφέροντα της χώρας.

Στις 26 Μάϊου ψηφίζουμε για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης είναι μειωμένο, ενώ αντίθετα στο δημόσιο διάλογο κυριαρχούν οι προσεχείς εθνικές βουλευτικές εκλογές. Οι συζητήσεις περιστρέφονται σε ερωτήματα όπως: Πότε θα γίνουν; Ποια θα είναι τα ποσοστά των κομμάτων; Θα υπάρξει πολιτική αλλαγή στην χώρα;
Για την πλειοψηφία των Ελλήνων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένας αδιάφορος θεσμός. Ο αποφασιστικός του ρόλος δεν έχει τονιστεί και οι πολίτες δεν γνωρίζουν ότι είναι το κύριο νομοθετικό όργανο της ΕΕ. Επίσης μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, καταρτίζει από κοινού με το Συμβούλιο των Υπουργών τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ. Σε όλες τις επερχόμενες στρατηγικές αποφάσεις που θα ληφθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε όλες τις κρίσιμες μάχες που έρχονται, η χώρα μας χρειάζεται δυναμικές φωνές που θα προασπίσουν τα συμφέροντά της.
Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η υποψηφιότητα μου. Η ενασχόληση μου με την πολιτική δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός. Διέκοψα την επαγγελματική μου πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για να υπηρετήσω την χώρα μου, συμβάλλοντας με τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου. Υπήρξα επί σειρά ετών, εμπειρογνώμονας και εξωτερική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και απέκτησα βαθιά γνώση στα ζητήματα της ΕΕ.

Ως αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, αλλά και ως βουλευτής και Τομεάρχης Ανάπτυξης, έζησα από κοντά την πραγματικότητα της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και υλοποίησης έργων, ειδικά στην Ελληνική Περιφέρεια, διαπίστωσα τις δυνατότητες αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες.
Ως Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, πρωταρχικός μου σκοπός αλλά και πυρήνας του πολιτικού μας προγράμματος, είναι οι καινοτόμες εφαρμογές των ΤΠΕ να τίθενται στην υπηρεσία των πολιτών και να είναι προσβάσιμες σε όλους.
Το νέο παραγωγικό μοντέλο σε όλο τον σύγχρονο κόσμο, βασίζεται στη Γνώση, την Πληροφορία και την Ψηφιακή Καινοτομία. Τα big data είναι πλέον το νέο "νόμισμα" της εποχής. Ζούμε την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και τα οφέλη της θα πρέπει να τα καρπωθεί και η χώρα μας άμεσα.
Για τη Νέα Δημοκρατία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας δεν είναι ένα "σύνθημα". Είναι η μεγάλη πρόκληση για το μέλλον και το στοίχημα για την επιβίωσή μας στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Είναι ο μόνος δρόμος να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναβρεί τον αναπτυξιακό της βηματισμό. Και είναι ένας δρόμος απολύτως εφικτός.

Η πορεία μου στην αυτοδιοίκηση καθώς και οι μεγάλες μάχες που έχω δώσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θεωρώ ότι μου έχουν δώσει την εμπειρία ώστε να είμαι χρήσιμη στο Ευρωκοινοβούλιο και να συνεισφέρω στη λήψη πολιτικών αποφάσεων που επηρεάζουν θετικά τη ζωή όλων των Ελλήνων.

Στη σημερινή Ευρώπη, με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία και τοποθέτηση με σαφήνεια, πειστικότητα και πυγμή. Πρέπει να είμαστε εκεί, ώστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας μας και να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουμε και αυτά που χρειαζόμαστε για να ορθοποδήσουμε. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί απόλυτη σιωπή σχετικά με τις επιδιώξεις του για τις ευρωεκλογές και γενικότερα σε σχέση με τη συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ. Επιπροσθέτως αποφάσισε να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές την ίδια μέρα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κάθε εκλογική διαδικασία πρέπει να είναι ξεχωριστή και οι πολίτες να ενημερώνονται και να ψηφίζουν. Καμία ουσιαστική συζήτηση δεν έχει γίνει για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Ίσως αυτός να είναι ο στόχος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε προτάσεις για την επόμενη μέρα της Ευρώπης.

Η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να με συμπεριλάβει στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ώστε να συστρατευθώ στη μάχη των Ευρωεκλογών είναι για μένα και τιμητική και μεγάλη ευθύνη. Δέσμευσή μου και πρωταρχικός μου σκοπός είναι, από την Ευρωβουλή πλέον, να θέσω την επαγγελματική και την πολιτική μου εμπειρία στην υπηρεσία όλων των Ελλήνων, να αγωνιστώ για το πέρασμα της χώρας μας στη νέα Ψηφιακή Εποχή με όραμα μια Ευρώπη ενωμένη και ισχυρή. Να είμαι μια φωνή που θα εκφράζεται Δυνατά για την Ελλάδα και Μαχητικά για τους Έλληνες.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΨΗ" του Σάβ. 23/3/2019