Άρθρο στο patris.gr

Άρθρο στο patris.gr

17 Μαΐου 2019


Η ψήφος σου είναι καθοριστική για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη του αύριο

Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων πολλών χρόνων και για την Ευρώπη αλλά και για τη χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις και οι επιλογές που θα γίνουν θα επηρεάσουν καθοριστικά και την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Αναλογιστείτε τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν στην οικονομία, στην προετοιμασία και αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, στην ανάγκη αντιμετώπισης του λαϊκισμού και των άκρων, στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, στη θεμελίωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και ευημερίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα πρέπει να έχει δυνατή φωνή, να πρωταγωνιστεί με αποφασιστικό ρόλο. Αυτό δεν μπορούν να το επιτύχουν οι πολιτικές δυνάμεις που με το ένα πόδι είναι μέσα και το άλλο έξω από την Ευρώπη, δεν μπορούν να το πετύχουν οι δυνάμεις που κατηγορούν την Ευρώπη για τα δικά τους λάθη ή που έφεραν τη χώρα ένα βήμα από το Grexit. Δεν μπορούν να το κάνουν οι λαϊκιστές.

Μπορεί να το επιτύχει η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε και ισχυροποίησε την Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη. Η μεγάλη φιλελεύθερη και συντηρητική παράταξη με τη μεταρρυθμιστική και συνάμα κοινωνική ατζέντα.

Με τη Νέα Δημοκρατία η Ελλάδα θα ξαναβρεί στην Ευρώπη τη θέση της μεταξύ των υπεύθυνων και πρωταγωνιστικών δυνάμεων, θα ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία. Για όλους αυτούς τους λόγους οι πολίτες καταλαβαίνουν πως οι ευρωεκλογές δεν είναι ένας… φιλικός αγώνας. Είναι ένας τελικός. Και σε αυτόν όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για τη νίκη της χώρας που θα εκφραστεί μέσα από μια καθαρή επικράτηση της Νέας Δημπκρατίας.

Η φωνή των Ελλήνων έχει να ακουστεί τέσσερα χρόνια. Δεν πρέπει να αφήσουν αυτή τη δύναμη που κρατούν στα χέρια τους. Η συμμετοχή τους είναι αποφασιστική για το μέλλον της χώρας. Πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις στα χέρια τους, να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους και να μην αφήσουν σε άλλους τις επιλογές.

Στις επικείμενες ευρω- εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή ή χαλαρή ψήφο. Και αυτό διότι η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες. Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα των αποφάσεων, τώρα πρέπει να μπει ένα τέλος στα ψέματα και στον λαϊκισμό. Ακόμη και η μια ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά, για να ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη της αξιοπιστία και να αποκτήσει ξανά στην Ευρώπη τη θέση που της αξίζει.

Κι εδώ επιτρέψτε μου μια βιωματική παρέμβαση. Μπήκα στην πολιτική ως δημοτική σύμβουλος στα Ιωάννινα και εκλέχθηκα την πρώτη φορά με μόλις μία ψήφο διαφορά. Αυτή η μία ψήφος υπήρξε για εμένα καθοριστική στην πολιτική μου διαδρομή.

Ποτέ δεν ξέχασα, όμως, ότι όλη η μετέπειτα διαδρομή μου ως βουλευτής είχε ως αφετηρία, αυτή τη μια ψήφο. Αυτή η μία ψήφος, που υπήρξε για εμένα καθοριστική, μου εμπέδωσε την αξία της κάθε ψήφου, αλλά και ότι όταν εκλέγεσαι η ψήφος σου εκφράζει αυτούς που εκπροσωπείς.

Η ευθύνη αυτή είναι η έκφραση της δημοκρατίας στην πράξη. Μία ψήφος καθόρισε την πολιτική μου διαδρομή. Η δική σας ψήφος μπορεί να καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη του αύριο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο patris.gr στις 16/5/2019