Στην

Στην "Γνώμη της Πάτρας"

17 Φεβρουαρίου 2019


 Το 2019 θα είναι το έτος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής.  Συνέντευξη εφόλης της ύλης

1. Πώς σχολιάζετε τις πρόσφατες εξελίξεις στο κοινοβούλιο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης;

Δυστυχώς παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα ένα κακόγουστο “reality show” με πρωταγωνιστές βουλευτές που είναι πρόθυμοι με κάθε τρόπο να στηρίξουν την κυβερνητική πλειοψηφία για να εξασφαλίσουν λίγους μήνες παραμονής στην εξουσία και πολιτικά ανταλλάγματα.
Ένα λυπηρό σκηνικό παρακμής και αποσύνθεσης, που πλήττει βάναυσα τις αξίες του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, και προκαλεί αποστροφή αλλά και έντονη ανησυχία.
Η σήψη αυτή δηλητηριάζει, το σύνολο της δημόσιας ζωής, απωθεί τους πολίτες και οπλίζει με επιχειρήματα τους εχθρούς της Δημοκρατίας.
Η θεσμική κατάντια δεν μας αξίζει!

2. Έχοντας πλέον ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ποια θα είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας στο μέλλον;

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια εθνικά επιζήμια συμφωνία. Ανοίγει πολλές πληγές αλυτρωτισμού και δημιουργεί προβλήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας. Στο μέλλον θα υπάρξουν κρίσιμα θέματα που επιδέχονται «ερμηνείας». Για εμάς η μάχη για τη Μακεδονία μας συνεχίζεται δυναμικά, αλλά χωρίς λαϊκίστικες κορώνες και ψεύτικες υποσχέσεις. Ως αυριανή κυβέρνηση, με συναίσθηση εθνικής ευθύνης και σεβασμό στην βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, θα αξιοποιήσουμε και θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμικό περιθώριο, για να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όσον αφορά στην ενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα διστάσουμε να προβάλλουμε ακόμη και βέτο, σε όποιο στάδιο χρειαστεί.

3. Ποια είναι η εκτίμησή σας για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών;

Ανεξαρτήτως των πολιτικών τακτικισμών του κ. Τσίπρα, το 2019 θα είναι το έτος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Και η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Και έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη μέρα, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, σχέδιο και άξια στελέχη, παλιά και νέα.
Οι πολίτες θα καταδικάσουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση Τσίπρα που τους εξαπάτησε, τους υπερφορολόγησε και τους ταπείνωσε διεθνώς.
Και εάν οι ευρωεκλογές στις 26 Μάϊου, γίνουν πριν τις εθνικές εκλογές, η αναμέτρηση θα έχει το χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Και η συντριπτική και σιωπηλή πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θα φωνάξει δυνατά αυτό που τώρα καταπιέζει μέσα του: «Να φύγουν, Να φύγουν, Να φύγουν».

4. Ποιο είναι το μήνυμα της επιλογής σας να είστε υποψήφια στις Ευρωεκλογές;

Στην Ευρώπη λαμβάνονται στρατηγικές αποφάσεις και εκεί δίνονται κρίσιμες μάχες για τα εθνικά μας συμφέροντα που επηρεάζουν τόσο την καθημερινότητά μας όσο και το μέλλον των παιδιών μας.
Σε αυτήν την κρίσιμη μάχη για τη χώρα, στη μάχη των Ευρωεκλογών, χρειαζόμαστε ξεκάθαρη πολιτική αντίληψη, ισχυρή πίστη και θέληση, για να διεκδικήσουμε το καλύτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να στρατευθώ στη μάχη των Ευρωεκλογών είναι για μένα και τιμητική και μεγάλη ευθύνη. Ειδικά τώρα, σε αυτή την κάλπη, την κάλπη των ευρωεκλογών- θα ψηφίσουμε και για την Ελλάδα.
Η Ελλάδα που μπορεί και διεκδικεί το μέλλον της ξανά με υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση, είναι στο χέρι μας να κερδίσει.
Σε αυτή τη μάχη θα αγωνιστώ δυνατά για την Ελλάδα μαχητικά για τους Έλληνες.

5. Με αφορμή την επίσκεψή σας στην πόλη μας, ποιο είναι το μήνυμά σας, στους πολίτες της Αχαΐας, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής;

Η πιλοτική ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς (5G) στην Πάτρα, μπορεί να αποτελέσει νέο πόλο ανάπτυξης στην περιοχή, με ταυτόχρονη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Η πόλη διαθέτει και την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό να υποστηρίξει μια τέτοια εξέλιξη, και να βρεθεί στην πρωτοπορία των τεχνολογικά προηγμένων πόλεων στην Ευρώπη.
Η στήριξη των τοπικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας, αποτελεί προτεραιότητά μου, με έμφαση στη διασύνδεσή τους με την παραγωγική διαδικασία.
Η αξιοποίηση του ευνοϊκού ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου και των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που μας παρέχει, θα σηματοδοτήσουν την ευρωπαϊκή μου πορεία, με στόχο μια «έξυπνη» και βιώσιμη ανάπτυξη της αχαϊκής περιφέρειας.

6. Πώς σχολιάζετε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ με απίστευτες μεθοδεύσεις, προσπαθεί να εργαλειοποιήσει ακόμη και τη συνταγματική αναθεώρηση, μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ένα πρωτοφανές έλλειμμα εθνικής υπευθυνότητας, εμμένοντας στις ιδεοληπτικές του αγκυλώσεις. Απέναντι στην ιδεοληπτική  πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θέσαμε στην κρίση του Κοινοβουλίου μια προοδευτική δέσμη μεταρρυθμίσεων. Που θεραπεύουν τις παθολογίες του χθες, αντιμετωπίζουν τα ζητούμενα του σήμερα και δημιουργούν συνθήκες  επανεκκίνησης για την Ελλάδα του αύριο. Δώσαμε έμφαση στην αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής. Για την αντιμετώπιση του brain drain, με οπτική το νέο παραγωγικό μοντέλο που βασίζεται στην Γνώση και την Καινοτομία, προτείναμε να απεγκλωβιστεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση από το κρατικό μονοπώλιο, για να μετασχηματιστεί η Ελλάδα σε εκπαιδευτικό κέντρο της Μεσογείου. Δυστυχώς τα «κολλημένα» μυαλά της Κυβερνητικής πλειοψηφίας καταψήφισαν τις προτάσεις μας η Ελλάδα χάνει πολύτιμο χρόνο, ευκαιρίες για την οικονομία, την γνώση, την επιστήμη και κυρίως για τα ίδια μας τα παιδιά.