Βιογραφικό

ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑΘΜΟΙ

1967

Γεννήθηκα το 1967 στην Νέα Υόρκη

Οι γονείς μου – Παναγιώτης και Ιωάννα Ασημακοπούλου - ήταν ακόμη φοιτητές όταν παντρεύτηκαν. Οι ρίζες μου ξεκινούν από την Πύλο της Μεσσηνίας αλλά έχω ζήσει και έχω εργαστεί στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική.

1972

Η οικογένεια μου και τα πρώτα χρόνια της ζωής μου στην Ελλάδα

Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα έζησα στο Π. Φάληρο στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια με την οικογένειά μου μετακομίσαμε στα Ιωάννινα, όταν ο πατέρας μου εξελέγη Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

1988

Σπούδασα Οικονομικά και Νομική στις ΗΠΑ

Σπούδασα Οικονομικά στο Bryn Mawr College στην Πολιτεία της Πενσυλβάνιας των ΗΠΑ και Νομικά με ειδίκευση στις Διεθνείς Νομικές Σχέσεις στο Cornell University στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Μετεκπαιδεύτηκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία και την Ισπανία.

1990-1995

Η εμπειρία μου στη Νέα Υόρκη ως δικηγόρος

Εργάστηκα επί σειρά ετών ως δικηγόρος στη Νέα Υόρκη και στο Σίδνεϊ (Αυστραλία), με εξειδίκευση στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και το διεθνές τραπεζικό δίκαιο. Εξακολουθώ να είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Νέας Υόρκης.

1995

Επιστροφή στην Ελλάδα

Επιστρέφοντας στα Ιωάννινα ανέλαβα την Διεύθυνση του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ του πρώην ευρωβουλευτή Ιωάννη Αβέρωφ, με αντικείμενο την Περιφερειακή Ανάπτυξη, τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Στο Ίδρυμα εργάστηκα για πάνω από 15 χρόνια αποκτώντας εμπειρία στη διαχείριση και υλοποίηση έργων συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε.

2000-2004

Γενική Γραμματέας Παγκόσμιου Οργανισμού Χειροτεχνίας

Υλοποιήσαμε έργα στην Ευρώπη, στην Ασία και στη Λατινική Αμερική για την προώθηση της Ελληνικής χειροτεχνίας με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής.

2007

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με μία Ψήφο Διαφορά

Το 2007 εξελέγην Δημοτική Σύμβουλος Ιωαννίνων με μια ψήφο διαφορά. Κατά το διάστημα της Αυτοδιοικητικής μου θητείας διετέλεσα Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων. Σε αυτήν την μία ψήφο οφείλω την μέχρι σήμερα πορεία μου. Αυτή η μία ψήφος με δίδαξε τη σημασία και την ευθύνη της εκπροσώπησης.

1997-2012

Εμπειρογνώμονας και αξιολογήτρια προγραμμάτων και έργων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Από το 1997 έως το 2012 εργάστηκα ως Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση και παρακολούθηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (FP6, FP7),  όπως επίσης και στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρίες συμβούλων στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο.

2012

Πρώτη γυναίκα βουλευτής Ιωαννίνων

Το 2012 εξελέγην Βουλευτής Ιωαννίνων με το κόμμα της ΝΔ, έχοντας την τιμή να είμαι η πρώτη γυναίκα Βουλευτής που είχε εκλεγεί ποτέ στον νομό. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μου εμπιστεύτηκε τότε την θέση της Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος.

2013

Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Το 2013 ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μου εμπιστεύτηκε την θέση της Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος.

2015

Βουλευτής Β’ Αθηνών το 2015

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 αποφάσισα να δώσω την δύσκολη μάχη των Εθνικών εκλογών στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών.

2016

Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Αναλαμβάνοντας τον Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας υιοθέτησα ένα νέο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του με τακτικές συναντήσεις των μελών της Ομάδας Εργασίας, χρήση νέων τρόπων επικοινωνίας και απομακρυσμένης συνεργασίας, κατανομή αρμοδιοτήτων κ.α.

2016

Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας

Με μια δυναμική και υψηλά καταρτισμένη ομάδα εθελοντών συνεργαζόμαστε στενά από τον Νοέμβριο του 2016 και συνεισφέρουμε στον σχεδιασμό της Ψηφιακής Στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας και στην παραγωγή αντιπολιτευτικού λόγου. Ασκούμε δριμεία κριτική στον αρμόδιο Υπουργό, Νίκο Παππά και καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες η Κυβέρνηση συστηματικά αγνοεί.

2019

Στον δρόμο για την Ευρωβουλή

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μου έκανε την τιμή να στρατευτώ στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις Ευρωεκλογές. Φιλοδοξώ να είμαι μια δυνατή φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο, στο κέντρο λήψης πολλών στρατηγικών αποφάσεων για την Ευρώπη και την Ελλάδα, εκεί που θα δοθούν κρίσιμες και σημαντικές μάχες τα επόμενα χρόνια.

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο του 1967, όταν οι γονείς Παναγιώτης και Ιωάννα, ήταν μεταπτυχιακοί φοιτητές.

 

Μεγάλωσα στο Παλιό Φάληρο και σε ηλικία 13 ετών μετακόμισα στα Ιωάννινα, όταν ο πατέρας μου εξελέγη Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

Τελείωσα τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και σπούδασα Οικονομικά στο Bryn Mawr College στην Πολιτεία της Πενσυλβάνιας των ΗΠΑ και Νομικά με ειδίκευση στις Διεθνείς Νομικές Σχέσεις στο Cornell University στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Έλαβα περαιτέρω εξειδίκευση στο London School of Economics στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης στην Ισπανία και στο Institut d’ Etudes Francaises d’ Avignon στη Γαλλία.

Εργάστηκα επί σειρά ετών ως δικηγόρος στη Νέα Υόρκη, με εξειδίκευση στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και το διεθνές τραπεζικό δίκαιο και εξακολουθώ να είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Νέας Υόρκης.

 

Επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου και διηύθυνα το Ίδρυμα ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, με αντικείμενο την Περιφερειακή Ανάπτυξη, τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Παράλληλα, εργάστηκα ως Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όπως επίσης και στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρίες συμβούλων στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο.

Από το 2000 έως το 2004, έχω διατελέσει Γενική Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Χειροτεχνίας, μη κυβερνητική οργάνωση αναγνωρισμένη από την UNESCO. Υλοποιήσαμε έργα στην Ευρώπη, στην Ασία και στη Λατινική Αμερική για την προώθηση της Ελληνικής χειροτεχνίας με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής.

 

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα «κοινά» το 2007 όταν και εξελέγην Δημοτική Σύμβουλος Ιωαννίνων. Κατά το διάστημα της Αυτοδιοικητικής μου θητείας διετέλεσα Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων.

Το 2012 συμμετείχα στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα της ΝΔ και εξελέγην Βουλευτής Ιωαννίνων έχοντας την τιμή να είμαι η πρώτη γυναίκα Βουλευτής του νομού.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγην Βουλευτής στην Β΄ Αθηνών με την ΝΔ.

Κατά τη βουλευτική μου θητεία διετέλεσα Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και Επικεφαλής της Επιτροπής Παραγωγής Πολιτικού Έργου Ιδεολογίας στο 9o Συνέδριο της Παράταξης. Παράλληλα, ανέλαβα καθήκοντα Τομεάρχη Δημοσιονομικής Πολιτικής, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ενώ τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβα τον νέο τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ΝΔ.