Νέες Τεχνολογίες στον Τομέα της Υγείας

Νέες Τεχνολογίες στον Τομέα της Υγείας

22 Φεβρουαρίου 2019


Πριν από μια εβδομάδα ο Τομέας Υγείας της Νέας Δημοκρατίας διοργάνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στα γραφεία του κόμματος, όπου είχα τη χαρά να είμαι ομιλήτρια με αντικείμενο τις Νέες Τεχνολογίες στο Τομέα της Υγείας. Σκοπός της τοποθέτησής μου … να προβληματιστούμε όλοι οι συμμετέχοντες σχετικά με τις νέες προκλήσεις που συνεπάγονται οι τεχνολογικές εξελίξεις στην ιατρική και κυρίως στον τρόπο θεραπείας και περίθαλψης των ασθενών.

Κατά την περασμένη δεκαετία η ψηφιακή τεχνολογία και οι τηλεπικοινωνίες μεταμόρφωσαν τον κόσμο στον οποίο ζούμε αλλάζοντας τα πάντα, από τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση μέχρι τον τρόπο που καλούμε ταξί. Τώρα μια νέα επανάσταση λαμβάνει χώρα, καθώς μια σειρά νέων τεχνολογιών, όπως η τηλεϊατρική, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, η αυτοματοποίηση διαδικασιών και το 5G, έχουν έρθει για να αλλάξουν δια παντός τον τρόπο θεραπείας και περίθαλψης των ασθενών.

Οι νέες τεχνολογίες έχουν αδιαμφησβήτητα ένα πολύ θετικό αντίκτυπο στον τομέα της υγείας, διότι ο μετασχηματισμός της υγειονομικής περίθαλψης στην ψηφιακή ενιαία αγορά ωφελεί τους ανθρώπους, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης αλλά και την οικονομία ...

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο μου στο thepresident.gr