Στην Δημοκρατική της Ρόδου

Στην Δημοκρατική της Ρόδου

03 Μαρτίου 2019


"Οι Έλληνες πολίτες επιθυμούν να υπάρξει πολιτική αλλαγή."

Συνέντευξη στην "δ" της 3 Μαρτίου 2019

Ερ. Κυρία Ασημακοπούλου, το 2019 είναι μια εκλογική χρονιά στην οποία θα στηθούν πολλές κάλπες. Ποιο είναι το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας ώστε να πετύχει τη νίκη;

Απ. Το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας ώστε να πετύχει τη νίκη στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτικές εκλογές, είναι να εκφράσει την άποψη των πολιτών που ζητούν και προσδοκούν πολιτική αλλαγή.

Το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική αυτή χρονιά είναι να κερδίσει την ξεκάθαρη εντολή του ελληνικού λαού για να μπορέσει άμεσα να εφαρμόσει προοδευτικές πολιτικές με σεβασμό στα εθνικά μας συμφέροντα. Να επαναπροσδιοριστεί ως μια ευρωπαϊκή δύναμη και να διασφαλίσει την ανάπτυξη της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας. Να αντιπροσωπεύσει δυναμικά την κοινωνική πλειοψηφία που αποζητά αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Και αυτό το στοίχημα θα το κερδίσει.

Ερ. Ειδικά για τις Ευρωεκλογές, αποτελούν πολύ σημαντική διαδικασία σε μία κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Ευρώπης. Ποιο είναι το διακύβευμα κατά τη γνώμη σας;

Απ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο υπαρξιακό μεταίχμιο. Η πόλωση της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, η άνοδος των ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων σε εθνικά επίπεδα, και οι εσωτερικές αλλά και εξωτερικές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλούν τριγμούς στην ίδια την υπόσταση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Έτσι, δομείται ένα αρνητικό αφήγημα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Ευρωπαίοι πολίτες αποστασιοποιούνται όλο και περισσότερο από το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αυτός είναι ίσως ο σοβαρότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει, και θα αντιμετωπίσει στο μέλλον, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντλήσει διδάγματα από τις δυσκολίες που ξεπέρασε μέσα από την οικονομική κρίση. Πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ως ένας παγκόσμιος παράγοντας δημοκρατίας και πολιτισμού και να επανασυνδέσει τους πολίτες με το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, εκμηδενίζοντας το δημοκρατικό έλλειμμα και επιχειρώντας ένα ευρωπαϊκό άλμα προόδου.

Τα λάθη του παρελθόντος και τα δύσκολα χρόνια της κρίσης μας δίδαξαν πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίστοιχα καθοριστικός λοιπόν είναι και ο ρόλος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια Ευρώπη ενωμένη, δυνατή και αντάξια των λαών της. Μέσα σε αυτή την Ευρώπη, η Ελλάδα πρέπει να έχει αποφασιστικό ρόλο και πυγμή ώστε να αντιπροσωπεύει με ακεραιότητα τις προσδοκίες των Ελλήνων, στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Για αυτούς τους λόγους, η ψήφος στις επικείμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε.

[...]

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην "Δημοκρατική της Ρόδου" εδώ