Συνέντευξη στην Κυριακάτικη KONTRA NEWS

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη KONTRA NEWS

14 Απριλίου 2019


"Καταρρέει η σκευωρία του κ. Τσίπρα και της «αυλής» του για τη NOVARTIS" 

Ερ. Πως βλέπετε τις εξελίξεις στο σκάνδαλο NOVARTIS;

Απ. Στο ΣΥΡΙΖΑ έστησαν, κατηγόρησαν, λοιδόρησαν, στοχοποίησαν πολιτικούς αντιπάλους και επιχείρησαν να κρατήσουν σε ομηρεία μια ολόκληρη παράταξη για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Θα έπρεπε να απολογούνται καθότι αυτό που χαρακτήριζαν ως το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους» αποδεικνύεται μια φούσκα που έσκασε με θόρυβο. Είναι έκθετοι απέναντι στην Ελληνική κοινωνία που καταλαβαίνει πλέον ότι ο στόχος τους είναι να ρίξουν στάχτη στα μάτια του Ελληνικού λαού, μήπως και αποφύγουν την επικείμενη εκλογική τους συντριβή. Ας καταλάβουν λοιπόν ότι δεν πείθουν κανέναν. Αν θέλουν να μιλήσουν για σκάνδαλα, ας δώσουν απαντήσεις για την υπόθεση Πετσίτη… Για τη σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Παππά. Για τη Γενική Γραμματέα κατά της διαφθοράς κ. Ξεπαπαδέα, που ενώ είχε ήδη διοριστεί ως ειδική σύμβουλος του κ. Παπαγγελόπουλου, εκπροσωπούσε παράλληλα και τον ειδικό στις offshore Αρτέμη Αρτεμίου.

Ερ. Μιλάτε στο κόμμα σας για σκευωρία. Έχετε αποδείξεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δικαίωση.

Απ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα και κατασκευάζει τη δική του. Το Μέγαρο Μαξίμου πορεύεται με διαρροές, με στημένα δημοσιεύματα στα φιλικά του ΜΜΕ, με μια προπαγάνδα λάσπης απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Δε δίστασαν να κατηγορήσουν και να σπιλώσουν υπολήψεις βασιζόμενοι σε κουκουλοφόρους μάρτυρες.. Η σκευωρία του κ. Τσίπρα και της «αυλής» του για τη NOVARTIS καταρρέει όπως καταρρέουν και οι ίδιοι. Αυτοί που ανερυθρίαστα ύψωναν το δάκτυλο ας ζητήσουν τουλάχιστον μια συγγνώμη από όσους συκοφάντησαν. Το δάκρυ του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου στο βήμα της Βουλής θα στοιχειώνει για πάντα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερ. Ασκούνται πιέσεις στη Δικαιοσύνη κατά τη γνώμη σας;

Απ. Η Νέα Δημοκρατία σέβεται, τιμά και εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη. Αντιθέτως, υπενθυμίζω ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, έχει χαρακτηρίσει τη δικαιοσύνη «θεσμικό εμπόδιο» και ουδόλως αντέδρασε όταν ο Υπουργός του ο κ. Πολάκης, επιτέθηκε στη δικαιοσύνη λέγοντας ότι «επιλεκτικά τρέχει» διάφορες υποθέσεις ούτε όταν ο κ. Πολάκης είπε ότι «πρέπει να βάλουμε φυλακή κάποιους για να κερδίσουμε τις εκλογές». Μόνο αυτοί που ασκούν πιέσεις στη Δικαιοσύνη ξέρουν να σας απαντήσουν.

Ερ. Τι απαντάτε στις κατηγορίες της Κυβέρνησης για ακροδεξιές θέσεις μέσα στη Ν.Δ.;

Απ. Είναι τουλάχιστον αστείο να μας κατηγορούν για ακροδεξιές θέσεις αυτοί που συνεργάστηκαν με τον κ. Καμμένο επί 4 χρόνια! Φτάνει πια η υποκρισία. Ο κ. Καμμένος ήταν το «δεξί χέρι» του κ. Τσίπρα μέχρι που έστησαν από κοινού ένα «πολιτικό διαζύγιο» για να απευθυνθούν προεκλογικά στα κομματικά τους ακροατήρια. Ο κ. Τσίπρας δε δίστασε να συμπορευτεί με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξει την Κυβέρνηση Σαμαρά και να περάσει από τη Βουλή την απλή αναλογική. Ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Βούτσης που είπε ότι «δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Και δεν ακούσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής!

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το κόμμα που εκφράζει στην Ελλάδα τη σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη. Απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και να είστε βέβαιοι ότι ακούνε την πρότασή μας για το αύριο του τόπου μας και αυτό θα αποτυπωθεί στις κάλπες που έρχονται.

Ερ. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα έχασε. Δεν είναι λίγο σαν ψηφοθηρική υπόσχεση;

Απ. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν εδώ και καιρό παρουσιάσει προτάσεις για ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής που έχει στον πυρήνα του τη μείωση της δυσβάσταχτης φορολογίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της κάθε κοινωνίας. Ωστόσο στην Ελλάδα η μεσαία τάξη, η τάξη των «νοικοκύρηδων», έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα και τείνει προς εξαφάνιση. Συνειδητά και συστηματικά, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο, συνθλίβεται. Το αποτέλεσμα είναι ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ εννέα στα δέκα νοικοκυριά της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα παρουσιάζουν σοβαρές δυσκολίες προκειμένου να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους, ενώ επτά στα δέκα δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα έξοδα. Η μείωση των φόρων που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα τονώσει την οικονομία, θα προσελκύσει επενδύσεις, θα αυξήσει την επιχειρηματικότητα, θα δημιουργήσει κανονικές θέσεις εργασίας. Είναι απλά μαθήματα οικονομίας. Ό,τι λέει η Νέα Δημοκρατία είναι κοστολογημένο και μελετημένο και γι’ αυτό παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις και δεν υπόσχεται τα πάντα σε όλους. Και βέβαια, κεντρική θέση στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, είναι η επαναδιαπραγμάτευση για τη μείωση του στόχου των δυσθεώρητων πρωτογενών πλεονασμάτων, κάτι που θα απελευθερώσει δημοσιονομικό χώρο. Αυτά όμως εμείς δεν τα ανακαλύψαμε λίγο πριν τις εκλογές, ώστε να πει κάποιος ότι είναι προεκλογικές ή ψηφοθηρικές εξαγγελίες. Είναι ένα πρόγραμμα που έχουμε παρουσιάσει εδώ και καιρό και η κοινωνία στις εκλογές θα το επικροτήσει.

Ερ. Τι φωνή χρειάζεται κατά την άποψή σας η Ελλάδα στην Ευρωβουλή;

Απ. Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων πολλών χρόνων και για την Ευρώπη αλλά και για τη χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις και οι επιλογές που θα γίνουν θα επηρεάσουν καθοριστικά και την Ελληνική πραγματικότητα. Και το διακύβευμά τους αφορά και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Σημείο σύγκλισης είναι η ανάγκη για μια ψήφο καταδίκης του λαϊκισμού. Άρα οι Έλληνες πολίτες θα καταδικάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση που είναι ό,τι πιο λαϊκιστικό έχει περάσει ποτέ από την Ελληνική πολιτική σκηνή. Θα καταδικάσει τις δυνάμεις που είπαν ψέματα, τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, τις δυνάμεις που έφεραν τη χώρα μια ανάσα από το Grexit και θα τους πει πως δεν πάει άλλο και ήρθε η ώρα επιτέλους να φύγουν.

Την επόμενη μέρα στο Ευρωκοινοβούλιο η Ελλάδα χρειάζεται φωνές δυνατές και καθαρές που θα σκεπάσουν τις κορώνες του λαϊκισμού. Φωνές που θα μιλήσουν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, οι δυσμενείς επιπτώσεις της οποίας για την Ελλάδα γίνονται δυστυχώς ήδη ορατές. Με ισχυρό όπλο το δικαίωμα «βέτο» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια. Φωνές που θα μιλήσουν για το μεταναστευτικό ώστε η Ελλάδα να μην σηκώνει μόνη το βάρος της διαχείρισης και να υπάρξουν αποτελεσματικές πολιτικές τόσο στο στάδιο της φύλαξης των συνόρων όσο και στη συνέχεια της κατανομής αυτών των ανθρώπων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης. Και φωνές που θα μιλήσουν για την ύψιστη προτεραιότητα όλων μας, δηλαδή για το μέλλον των παιδιών μας, εντός και εκτός συνόρων στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ερ. Πως είναι η εκστρατεία με σταυρό σ’ όλη την Ελλάδα;

Απ. Μια νέα πρόκληση, δύσκολη αλλά γοητευτική. Μια ακόμη «μάχη» για την παράταξη, για την Ελλάδα που είναι η πατρίδα μας και την Ευρώπη που είναι το σπίτι μας. Μια μάχη που θα αφορά στη διαφύλαξη των Εθνικών μας συμφερόντων, της αξιοπρέπειάς μας, των αρχών, των αξιών και των παραδόσεών μας. Μια μάχη για να μπορούν να προκόψουν τα παιδιά μας, να αισθανόμαστε ασφαλείς σε μια Ευρώπη που απειλείται. Μια μάχη κατά του λαϊκισμού και των άκρων. Εγώ από πλευράς μου, καλώ τους ανθρώπους που γνωρίζω ανά την επικράτεια να αγωνιστούμε μαζί για την Ελλάδα που μας αξίζει στην Ευρώπη του αύριο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κυριακάτικη KONTRA NEWS" της Κυρ. 14/4/2019