Συνέντευξη στο Χιακός Λαός

Συνέντευξη στο Χιακός Λαός

12 Μαρτίου 2019


"Πιο έτοιμη από ποτέ για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου"

1. Ξεκινώντας, θα θέλαμε να μας πείτε γιατί υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο;

Οι Ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου έχουν μεγάλη σημασία και θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας. Πολλές σημαντικές αποφάσεις που έχουν επίπτωση στη καθημερινότητά μας λαμβάνονται πλέον σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι σημαντικό για την Ελλάδα να συμμετέχει ενεργά στα Ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων. Η υπεύθυνη εκπροσώπηση των εθνικών μας συμφερόντων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι επιτακτική ανάγκη. Έτσι λοιπόν, η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να στρατευθώ στη μάχη των Ευρωεκλογών είναι για εμένα τιμητική και αποτελεί μεγάλη ευθύνη. Στη μάχη αυτή φιλοδοξώ να είμαι μια δυνατή φωνή για την Ελλάδα.

2. Ήταν πεπρωμένο ή όνειρο ζωής η ενασχόληση με την πολιτική;

Η ενασχόλησή μου με την πολιτική δεν ήταν για εμένα ποτέ αυτοσκοπός. Ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση για να συμμετέχω στην ανάπτυξη του τόπου μου, τα Ιωάννινα. Από εκεί, όντας η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα βουλευτής, ασχολήθηκα πιο ενεργά με την πολιτική σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Το 2015 έδωσα την μεγάλη μάχη στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθηνών. Πιστεύω ότι η εμπειρία που έχω συλλέξει από τις διάφορες αυτές εκλογικές μάχες και την ενεργή συμμετοχή μου στην πολιτική σε τοπικό και εθνικό επίπεδο με έχουν προετοιμάσει για την μάχη των Ευρωεκλογών.

3. Αν θα αλλάζατε κάτι στην πορεία σας ποιο θα ήταν αυτό;

Η ζωή είναι μια αέναη μάχη. Βάζεις στόχους και αγωνίζεσαι για να τους πετύχεις. Κάποιες φορές κερδίζεις και κάποιες χάνεις. Κάνεις λάθη, εξελίσσεσαι, πέφτεις, ξανασηκώνεσαι. Εγώ πάντοτε προσπαθώ να παραδέχομαι τα λάθη μου και να μαθαίνω από αυτά. Στην έως τώρα πορεία μου στην ακαδημαϊκή, επαγγελματική και πολιτική ζωή έχω μάθει ότι σημασία έχει να αγωνίζεσαι για αυτά που πιστεύεις. Αν είχα αλλάξει κάτι στην πορεία μου θα ήταν να είχα αφιερώσει πιο πολύ χρόνο στο παιδί μου.

Η συνέχεια της συνέντευξης στο www.xiakoslaos.gr