Συνέντευξη στο e-ptolemeos.gr

Συνέντευξη στο e-ptolemeos.gr

13 Μαΐου 2019


«Ο πολίτης στις ευρωεκλογές θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ήρθε η ώρα να φύγει»

Ερ. Γιατί αποφασίζετε μετά από την πορεία σας στο Εθνικό Κοινοβούλιο να είστε υποψήφια Ευρωβουλευτής;

Απ. Στη ζωή μου έχω μάθει να μην φοβάμαι τις προκλήσεις και τις δύσκολες μάχες. Δύσκολες, αλλά αποφασιστικές. Και οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι αποφασιστικές τόσο για το μέλλον της Ευρώπης όσο και για της Ελλάδας. Έχοντας κάνει έναν κύκλο στη Βουλή, ζήτησα από τον Πρόεδρο του κόμματος να δώσω τη μάχη για τη χώρα και τις ιδέες μας σε ένα νέο πεδίο. Νέο, αλλά όχι άγνωστο πεδίο καθώς πριν μπω στα κοινά, εργάστηκα ως εμπειρογνώμονας και εξωτερικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο. Η Ελλάδα χρειάζεται δυνατές και καθαρές φωνές που θα σκεπάσουν τις κορώνες του λαϊκισμού. Που δεν θα φοβηθούν να πουν πως χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, πως η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Δυνατές φωνές που δεν θα διστάσουν να συγκρουστούν και θα αγωνιστούν για τα εθνικά μας θέματα. Φωνές που θα μιλήσουν για την ύψιστη προτεραιότητα όλων μας, δηλαδή για το μέλλον των παιδιών μας στη νέα ψηφιακή εποχή. Mπαίνω, λοιπόν, στη μάχη των Ευρωεκλογών για όλους αυτούς τους λόγους. Για να είμαι μια δυνατή και καθαρή φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, για μια Ελλάδα με ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ερ. Ποια είναι η σημασία των Ευρωεκλογών; Τι νομίζετε ότι πρέπει να έχουν κατά νου οι Έλληνες πολίτες μπροστά στην Ευρωκάλπη;

Απ. Oι επικείμενες Ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων πολλών ετών και μια καθοριστική στιγμή για την απαλλαγή της χώρας από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε, από τη μεταπολίτευση και μετά. Ο πολίτης που μετά από τέσσερα χρόνια θα σταθεί μπροστά στην κάλπη, θα σταθμίσει όλα όσα βίωσε από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά, εξαιτίας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Και αυτά είναι μόνο ψέματα και λαϊκισμός, νέα μνημόνια και φόροι, ευτελισμός της δημόσιας ζωής, διχασμός και μια εθνική ήττα με τη «Συμφωνία των Πρεσπών». Με τη ψήφο του στις Ευρωεκλογές θα στείλει ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ήρθε η ώρα να φύγει. Οι Ευρωεκλογές είναι ένα πολιτικό δημοψήφισμα στο οποίο όλοι οι πολίτες θα κληθούν να πουν ένα μεγάλο «όχι» ή ένα μεγάλο «ναι». Να πουν «όχι» στον λαϊκισμό και τον διχασμό αλλά «ναι» στην αλήθεια και την ενότητα, «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά «ναι» στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, «όχι» στους φόρους αλλά «ναι» στην ανάπτυξη. Δηλαδή με απλά λόγια, «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ και «ναι» στη ΝΔ, «ναι» στην Ευρώπη.

Ερ. Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι «χαλαρή ψήφος». Τι θα λέγατε στους πολίτες για να αντικρούσετε αυτή την άποψη;

Απ. Στις επικείμενες Eυρωεκλογές, δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή ή χαλαρή ψήφο. Και αυτό διότι η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες. Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα των αποφάσεων, τώρα πρέπει να μπει ένα τέλος στα ψέματα και στο λαϊκισμός. Ακόμη και η μια ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά, για να ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη της αξιοπιστία και να αποκτήσει ξανά στην Ευρώπη τη θέση που της αξίζει. Κι εδώ επιτρέψτε μου μια βιωματική παρέμβαση. Μπήκα στην πολιτική ως Δημοτική Σύμβουλος στα Ιωάννινα και εκλέχθηκα, την πρώτη φορά με μόλις μία ψήφο διαφορά. Αυτή η μια ψήφος, υπήρξε για εμένα καθοριστική στην πολιτική μου διαδρομή. Και δεν το ξέχασα ποτέ. Και με γέμιζε πάντα με αίσθημα ευθύνης. Έτσι και τώρα, η κάθε μια δική σας ψήφος θα είναι καθοριστική για να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα έχει τη θέση που μας αξίζει στην Ευρώπη του αύριο.

Ερ. Πρόσφατα η ΔΕΗ ανακοίνωσε ζημιές πάρα πολύ μεγάλες. Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης κατά την άποψή σας;

[...] Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρo το άρθρο στην ιστοσελίδα του e-ptolemeos.gr