Συνέντευξη στο i12.gr

Συνέντευξη στο i12.gr

12 Μαΐου 2019


«Στη Ζωή Μου Έχω Μάθει Να Μη Φοβάμαι Τις Προκλήσεις Και Τις Δύσκολες Μάχες»

Ερ. Μετά από την πορεία σας στο Εθνικό Κοινοβούλιο και σ’ αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, γιατί αποφασίζετε να είστε υποψήφια ευρωβουλευτής;

Απ. Στη ζωή μου έχω μάθει να μη φοβάμαι τις προκλήσεις και τις δύσκολες μάχες. Δύσκολες αλλά αποφασιστικές. Και οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι αποφασιστικές τόσο για το μέλλον της Ευρώπης όσο και για της Ελλάδας. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή όλων μας.

Είχα την τιμή να είμαι Βουλευτής Ιωαννίνων και Β’ Αθηνών στα χρόνια των μνημονίων. Ζήτησα από τον Πρόεδρο του κόμματος να δώσω τη μάχη για τη χώρα και τις ιδέες μας σε ένα νέο πεδίο. Νέο, αλλά όχι άγνωστο για μένα, καθώς για χρόνια εργάστηκα ως εμπειρογνώμονας και εξωτερικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο.

Η Ελλάδα χρειάζεται δυνατές και καθαρές φωνές που θα σκεπάσουν τις κορώνες του λαϊκισμού. Δυνατές φωνές που δεν θα διστάσουν και θα αγωνιστούν για τα εθνικά μας θέματα. Φωνές που θα μιλήσουν για την ύψιστη προτεραιότητα όλων μας, δηλαδή για το μέλλον των παιδιών μας στη νέα ψηφιακή εποχή. Εγώ λοιπόν μπαίνω στην μάχη των ευρωεκλογών για αυτούς τους λόγους. Για να είμαι μια καθαρή φωνή που θα εκφράζεται Δυνατά για την Ελλάδα και Μαχητικά για τους Έλληνες.

Ερ. Τι, κατά την άποψή σας, ψηφίζουμε στις 26 Μαΐου; Ποιο είναι το διακύβευμα των επικείμενων Ευρωεκλογών;

Απ. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για μια Ελλάδα ασφαλή και δυνατή μέσα στην Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Το ευρωπαϊκό διακύβευμα συνδέεται άρρηκτα με το εσωτερικό πολιτικό διακύβευμα και αφορά στην αποδυνάμωση των κραυγών του λαϊκισμού.

Η ατζέντα είναι κοινή, όπως και οι αποφάσεις. Το να κερδίσουμε παραδείγματος χάριν τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής στο περιβάλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, περνάει μέσα από την Ευρώπη. Οι μάχες που έχει η Ελλάδα μπροστά της ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, περνούν επίσης μέσα από την Ευρώπη. Το ίδιο και τα θέματα οικονομίας και ασφάλειας.

[...] Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη στην ιστοσελίδα του i12.gr