Συνέντευξη στο nooz.gr

Συνέντευξη στο nooz.gr

21 Μαΐου 2019


Πρέπει να μπει τέλος στα ψέματα και στον λαϊκισμό

Ερ.: Ποιο είναι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη;

Απ.: Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα υπαρξιακό μεταίχμιο. Η πόλωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και η άνοδος των ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων σε εθνικά επίπεδα, προκαλούν τριγμούς στην ίδια την υπόσταση του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Σήμερα κάνει έντονη την παρουσία του στην Ευρώπη ένας δημαγωγικός και διχαστικός λαϊκισμός, ο οποίος δεν έχει σκοπό να διορθώσει τις αδυναμίες της, αλλά να γκρεμίσει το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Το Ευρωπαϊκό διακύβευμα συνδέεται άρρηκτα με το εσωτερικό πολιτικό διακύβευμα και αφορά στην αποδυνάμωση των κραυγών του λαϊκισμού, στην καταδίκη της κυβερνητικής ανικανότητας και στην επιβράβευση της ειλικρίνειας και της αποτελεσματικότητας.

Ερ.: Έρχεστε σε επαφή με δεκάδες πολίτες καθημερινά. Συζητούν για την Ευρώπη; Τους απασχολεί το μέλλον της Ευρώπης; Ή αντιθέτως η ψήφος τους θα είναι εθνική ψήφος – διαμαρτυρίας για τα εσωτερικά πράγματα;

Απ.: Ο ψηφοφόρος εστιάζει στην ελληνική πολιτική σκηνή. Στις επικείμενες Eυρωεκλογές, όμως, δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή ή χαλαρή ψήφο. Και αυτό διότι η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες. Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα των αποφάσεων, τώρα πρέπει να μπει ένα τέλος στα ψέματα και στον λαϊκισμό.

Ακόμη και η μια ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά, για να ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη της αξιοπιστία και να αποκτήσει ξανά στην Ευρώπη τη θέση που της αξίζει.

Κι εδώ επιτρέψτε μου μια βιωματική παρέμβαση. Μπήκα στην πολιτική ως Δημοτική Σύμβουλος στα Ιωάννινα και εκλέχθηκα, την πρώτη φορά με μόλις μία ψήφο διαφορά. Αυτή η μια ψήφος, υπήρξε για εμένα καθοριστική στην πολιτική μου διαδρομή. Και δεν το ξέχασα ποτέ. Και με γέμιζε πάντα με αίσθημα ευθύνης. Έτσι και τώρα, η κάθε μια δική σας ψήφος θα είναι καθοριστική για να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα έχει τη θέση που μας αξίζει στην Ευρώπη του αύριο.

Ερ.: Οι Ευρωεκλογές γίνονται σε ένα κλίμα πόλωσης με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Κεντρικό πεδίο αντιπαράθεσης η οικονομική πολιτική και κυρίως η 13η σύνταξη και η μείωση της φορολογίας. Πώς τοποθετείστε απέναντι στην κριτική στο κόμμα σας και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη ότι αντιμάχεσθε τις πολιτικές ελάφρυνσης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων;

Απ.: Το προεκλογικό επίδομα που έδωσε ο κ. Τσίπρας δεν είναι 13η σύνταξη. Διότι για μια επιπλέον σύνταξη θα χρειάζονταν 2,2 δισ., ενώ τώρα θα διατεθούν 800 εκ. ευρώ. Όπως και να ‘χει, όμως, η ΝΔ ψήφισε την περιβόητη «13η σύνταξη», διότι είναι χρήματα που δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

Το θέμα, όμως, είναι να μιλάμε για το δάσος και όχι για το δέντρο. Για το ποιες πολιτικές θα οδηγήσουν σε μόνιμα μέτρα στήριξης και όχι σε προεκλογικά επιδόματα. Η δική μας πολιτική στοχεύει στη διαρκή αύξηση του πλούτου και σε μια δικαιότερη διανομή του, σε αντίθεση με την πολιτική του κ. Τσίπρα που στοχεύει στη συνεχή φτωχοποίηση των ανθρώπων για να τους μοιράζει επιδόματα τις παραμονές εκλογών.

Εμείς απελευθερώνουμε την οικονομία, απελευθερώνουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα, στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, με βασικό στόχο πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό έχουμε δεσμευθεί για μεγάλες μειώσεις της φορολογίας, για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να διευκολύνουμε τις προσλήψεις των εργαζομένων και για προώθηση της ταχύτητας των επενδύσεων.

Ερ.: Έχετε μακρά θητεία στην κεντρική εσωτερική πολιτική σκηνή. Ποιο αποτέλεσε για σας το μεγαλύτερο κίνητρο για να θέσετε υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή;

Απ.: Στη ζωή μου δεν φοβήθηκα τις δύσκολες μάχες επαγγελματικά, ως δικηγόρος στην Αμερική, ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως Διευθύντρια του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ στα Ιωάννινα. Και στην πολιτική μάχες έδωσα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, για να απορροφήσουν τα Γιάννενα κοινοτικά κονδύλια.

Ως βουλευτής Ιωαννίνων και από τη θέση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ στην Κυβέρνηση Σαμαρά, υπερασπίστηκα δύσκολες πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες είχαν αρχίσει να βγάζουν την Ελλάδα στο ξέφωτο της κρίσης.

Επί Προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ως Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, αναμετρήθηκα πολιτικά με τον επίδοξο «υπουργό καναλάρχη», Νίκο Παππά και συνδιαμόρφωσα εποικοδομητικές προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, που αποτελεί στοίχημα εθνικής επιβίωσης. Τώρα στρατεύτηκα στη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών.

Ερ.: Με δυο λόγια, πείτε μας γιατί να επιλέξει ο πολίτης την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου;

Απ.: Στις Ευρωεκλογές θα δώσουμε μαζί άλλη μια μεγάλη μάχη. Μάχη για την Ελλάδα που είναι η Πατρίδα μας και για την Ευρώπη που είναι το Σπίτι μας. Μάχη για τα εθνικά μας θέματα στον απόηχο της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάχη για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας, για να διαφυλάξουμε τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις μας. Μάχη για να έχουν τα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες στην ψηφιακή εποχή. Μάχη για να είμαστε ασφαλείς σε μια Ευρώπη που απειλείται. Μάχη κατά του λαϊκισμού και των άκρων.

Σας ζητώ να με στηρίξετε με την καρδιά σας με την ψήφο σας και σας υπόσχομαι ότι και αυτή τη μάχη θα την δώσουμε μαζί, Δυνατά για την Ελλάδα και Μαχητικά για τους Έλληνες.