Συνέντευξη στο olympiobima.gr

Συνέντευξη στο olympiobima.gr

19 Φεβρουαρίου 2019


«Λέμε στους πολίτες την αλήθεια, χωρίς λαϊκιστικές κορώνες»


Ερ. Κυρία Ασημακοπούλου γιατί τώρα, στη σημερινή συγκυρία που φαίνεται επιτυχής για τη Ν.Δ. διαλέγετε να αλλάξετε κοινοβούλιο. Δεν σας αρέσει να επαναπαύεστε στις δάφνες σας. Προτιμάτε το ρίσκο;

Απ. Οι προκλήσεις μου αρέσουν, με αναγκάζουν να προχωράω, να γίνομαι καλύτερη. Το ρίσκο μιας απόφασης δεν με τρομάζει. Ένας πολιτικός που θέλει να προσφέρει, δεν "επαναπαύεται" και δεν είναι "σιγουρατζής".

Σε όλη μου την πολιτική πορεία, υπήρξα στρατευμένη στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας κι έδωσα τις μάχες μου, με ψυχή, χωρίς ποτέ να υπολογίσω κόστος ή ρίσκο.

Η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να στρατευθώ στη μάχη των Ευρωεκλογών είναι για μένα πολύ τιμητική. Και αποτελεί μεγάλη ευθύνη. Το 2019 είναι ο χρόνος της πολιτικής αλλαγής σε όλα τα επίπεδα. Και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Ερ. Έχετε μια γλώσσα κοφτερή και δεν χαρίζεστε. Το αποδείξατε στη διάρκεια της θητείας ως εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό αποτελεί προσόν για μία γυναίκα πολιτικό;

Απ. Το να λένε οι πολιτικοί την αλήθεια απροσχημάτιστα είναι αυτονόητη υποχρέωση. Για όλους. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για "προσόν" - ούτε αντρικό ούτε γυναικείο. Ο κόσμος έχει κουραστεί ν’ ακούει από τους πολιτικούς ξύλινο λόγο και στρογγυλεμένες κουβέντες, μεγαλοστομίες, ψέματα ή μισές αλήθειες.

Ο πολιτικός λόγος – κονσέρβα έχει κουράσει και κανείς δεν τον ακούει. Οι πολίτες θέλουν να ακούνε από τους πολιτικούς, λόγια αυθεντικά, λόγια αληθινά.

Αυτό που πάντα κάνω, είναι να μιλάω ντόμπρα, όπως έμαθα από το σπίτι μου, όπως το έχω στην ψυχή μου, σεβόμενη απόλυτα τους Έλληνες πολίτες, αλλά και τον θεσμικό μου ρόλο.

Η συνέχεια της συνεντευξης εδώ.