Άρθρο στο thepresident.gr

Άρθρο στο thepresident.gr

01 Μαρτίου 2019


Τεχνητή Νοημοσύνη: Μεγάλη ευκαιρία ή κενό γράμμα για τη χώρα;

Η αλήθεια είναι πως έχουμε την τύχη να βιώνουμε την 4η βιομηχανική επανάσταση, αυτή της ψηφιακής τεχνολογίας, με τις πιο ραγδαίες και καταιγιστικές εξελίξεις και αλλαγές που έχει βιώσει η ανθρωπότητα. Η ψηφιακή τεχνολογία τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται και θα βρίσκεται, για τουλάχιστον άλλα 20 χρόνια, στην αιχμή της καινοτομίας και των τεχνολογικών ανακαλύψεων προδιαγράφοντας ακόμη πιο εντυπωσιακά άλματα και σε κάθε πτυχή της οικονομίας, της κοινωνίας. Σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας μας.

Από την αναγνώριση φωνής μέχρι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, η Τεχνητή Νοημοσύνη κάθε μέρα και περισσότερο κάνει αισθητή την παρουσία της στη ζωή των ανθρώπων. Δίνει τη δυνατότητα μέσω εξελιγμένων λογισμικών και εφαρμογών σύγχρονοι υπολογιστές να καταγράφουν και να επεξεργάζονται την εμπειρική γνώση, και αναλύοντας νέες ροές δεδομένων να μπορούν πλέον να αναπαραστήσουν ανθρώπινες εργασίες και λειτουργίες. Η Τεχνητή Νοημοσύνη δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα, καθώς οι υπολογιστές προγραμματίζονται να ολοκληρώνουν συγκεκριμένα καθήκοντα, επεξεργαζόμενοι τεράστιο όγκο δεδομένων και αναγνωρίζοντας πρότυπα στα δεδομένα αυτά.

Μπορεί οι κινηματογραφικές ταινίες και τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας να απεικονίζουν την Τεχνητή Νοημοσύνη ως ένα ρομπότ, που προσομοιάζει με άνθρωπο και θέλει να «καταλάβει» τον κόσμο, οι μέχρι τώρα όμως εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης ανατρέπουν αυτόν τον μύθο. Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναπτύσσεται και εξελίσσεται για να προσφέρει πολλά και εξειδικευμένα οφέλη σε διάφορους κλάδους, όπως είναι η υγεία, η εκπαίδευση, το εμπόριο, η βιομηχανία, οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές, το σύστημα δικαιοσύνης και η διακυβέρνηση.

Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι τόσο σημαντική;

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο μου στο thepresident.gr